manfaat temulawak dan cara mengolahnya

manfaat temulawak dan cara mengolahnya Предности temulawak е добро познат од пред 4000 години, така , не бидете изненадени сега многу производи направени од страна на производителите кои користат репроматеријали temulawak . Ова растение има латинско име curcumma xanthorrhiza и секоја област има име или зборови кои се различни. Како што е споменато во Мадура област temulabak , koneng петел за регионот тектонскиот појас , и таму е исто така споменува смешно интервју со бели име.

Зошто temulawak многу добро да се лекува различни здравствени нарушувања ? Тоа е затоа што содржината на тие temulawak . Во temulawak постојат бројни хемиски соединенија како што се нафтата испаруваат или честопати се нарекува fellandrean и turmerol , етерични масла, kamfer , glucoside , foluymetik karbinol . Па што temulawak храна за здравјето на телото? За да започнете , да слушате целосно целосна ревизија подолу.

 Да се ​​надминат дигестивни нарушувања
Некои дигестивни нарушувања , како што се надуеност, диспепсија, и може да се надмине со користење temulawak indisgestion . Може да се консумираат temulawak редовно да го зголеми резултати .

За да го ублажи воспаление
Воспаление , како што остеоартритис можеме да се надминат со помош на temulawak кој е природен билни состојки од природата.

Можност да се надминат рак
Култура temulawak може да ги излечи различни видови на рак како што се дебелото црево и рак на простата . Како што е напишано m.vemale.com , temulawak во можност да го инхибираат развојот на рак на простата. Се претпоставува дека работата temulawak menyuplai запре растот на крвните садови во матката.

Го зголемат апетитот кај децата, епидемијата слезината , болка бубрезите, долниот дел на грбот , астма, главоболки , настинки, металоиди, болки во стомакот, подобрување на производството АСИ , надминување запек, болки cangkrang , сипаници , ги третираат ранички на акни.

Иако може да се излечи различни болести, но исто така, консумираат прекумерно temulawak не е добро за стомакот. Некои луѓе им е забрането да се консумираат temulawak се луѓе кои страдаат од дијабетес, и дрога одземаат obatanan и бремени жени. Покрај temulawak , можете , исто така, може да се обидете на змејот овошје придобивките не најмалку ефикасен во одржување на здравјето на телото. Се забавуваат!

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply