benefits of eating broccoli

benefits of eating broccoli Kakšne so zdravstvene koristi brokolija ? Brokoli jezelena zelenjave iz družine zelja . To se običajno prodajajo v glavah, ki imajo več florets odcepil centralno steblo in včasih še vedno pritrjeni listi . Brokoli zagotavlja zdravstveno bonus v obliki zaščitnih snovi , ki vam lahko obvarovali pred boleznijo . Botanično , brokoli spada v družino zelja, poznani pod skupnim imenom križnic .

Ta hrana je vsebnost nasičenih maščob in holesterola zelo nizka . Prav tako jedober vir beljakovin , vitamin E ( alfa-tokoferol ) , Tiamin , riboflavin , pantotenska kislina , kalcij, železo , magnezij, fosfor in selen , inzelo dober vir prehranskih vlaknin , vitamina A, vitamina C, vitamina K , B6 , folata , kalij in mangan

 Beta - karoten in vitamin C so pomembni antioksidanti, ki so povezane z zmanjšanim tveganjem številnih pogojih, vključno sive mrene , bolezni srca in več vrst raka . Zdravstvene koristi brokolija so zelo obsežna. Ne samo, da jerastlinsko naložen z esencialnih hranil , ima tudi zdravilne lastnosti. Nekateri ljudje radi brokoli in nekateri ljudje sovražijo , vendar ni zanikala , da je brokoli jez vidika prehrane čudno . Tukaj je 10 koristi brokolija :

    Pomaga pri sladkorni bolezni
    Bolezni srca pretepov
    Pomaga pri preprečevanju raka
    Robniki prekomerno prehranjevanje
    Spodbuja zdrave kosti
    Uravnava krvni tlak
    preprečuje prehlade
    Krepi imunski zdravje
    Bori okvare ploda
    uravnava hormone

Hranilna vrednost Brokoli
Hranilna vrednost na 100 g ( 3,5 oz)

    Energija : 141 kJ ( 34 kcal)
    Ogljikovi hidrati : 6,64 g
        Sladkorji : 1,7 g
        Vlaknine : 2,6 g
    Maščobe: 0,37 g
    Beljakovine : 2,82 g
    Voda : 89,3 g
    Vitamin ekv. : 31 ľg (4 %)
        beta karoten : 361 ľg (3% )
        lutein in zeaksantin : 1.403 ľg
    Tiamina ( vit. B1 ) : 0.071 mg ( 6 %)
    Riboflavin ( vit. B2 ) : 0,117 mg ( 10 %)
    Niacin ( vit. B3 ) : 0,639 mg (4 %)
    Pantotenska kislina ( B5 ) : 0,573 mg ( 11 % )
    Vitamin B6 : 0,175 mg (13%)
    Folat ( vit. B9 ) : 63 ug (16%)
    Vitamin C : 89,2 mg ( 107 %)
    Vitamin E : 0,78 mg ( 5 % )
    Vitamin K : 101,6 ug (97%)
    Kalcij : 47 mg ( 5 % )
    Iron : 0,73 mg ( 6 %)
    Magnezij : 21 mg ( 6 %)
    Mangan : 0,21 mg ( 10 %)
    Fosfor : 66 mg ( 9 % )
    Kalij: 316 mg (7 %)
    Cink : 0.41 mg (4 %)

Pakiran s hranilnimi snovmi , je najbolje, da na kratko paro , mešamo- ocvrte ali zaužili surovi . Sveže brokoli je treba v hladilniku v dihanje zavijanje in porabljena v roku 2-3 dni od nakupa . Lahko tudi jesti brokolija RAW pridobili kar največ koristi .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply